Constatarile de daune pentru autovehiculele asigurate RCA la Groupama se realizeaza direct in service-ul Lasting Service. Atunci cand aveti o dauna acoperita de o polita RCA la Euroins va puteti adresa direct noua, aducand masina avariata in service-ul nostru inca din aceeasi zi* in care v-a fost avariat autovehiculul.

*zi lucratoare, de luni pana vineri.

Constatari daune

Stim ca urati sa mergeti la firma de asigurari pentru efectuarea constatarii daunei 🙂
Nu va mai fi nevoie sa va deplasati la sediul firmei de asigurari pentru efectuarea constatarii daunei, aceasta urmand a fi efectuata direct la Lasting Service
Inspectorul de daune al firmei Groupama se va deplasa aici si va efectua constatarea daunei in maxim 5 zile lucratoare de la solicitarea dvs. sub stricta atentie a personalului nostru.

Piese originale

Stim ca va doriti piese originale 🙂
Lasting Service foloseste exclusiv piese originale atunci cand va este reparata masina , societatea noastra punandu-va la dispozitie piesele avariate, documentele de provenienta ale acestora, precum si certificatul de garantie al pieselor originale cu care a fost reparat autovehiculul dvs.

Plata despagubirii

Stim ca plata despagubirii reprezinta un stres pentru dvs 🙂
Plata despagubirii va fi efectuata de catre Groupama in contul lui firmei Lasting Service astfel incat, veti scapa de grija si responsabilitatea platii din partea firmei de asigurari.

Timpul de indisponibilizare a masinii dvs. in service

Stim ca va doriti masina reparata cat mai repede 🙂
Datorita prevederilor din Norma RCA adoptata de catre ASF in data de 31 Iulie 2017, inspectorul de daune va putea doar sa propuna solutii tehnice initiale, urmand ca solutiile tehnice finale de reparatie sa fie stabilite de catre personalul specializat al unitatii service.
Aceasta precizare este importanta pentru ca are ca si consecinta simplificarea procedurilor dintre asiguratorul RCA si unitatea reparatoare, conducand la o reducere semnificativa de indisponibilizare a masinii dvs. in service (o economie de timp ce reprezenta intre 3 zile lucratoare si 7 zile lucratoare).

Masina la schimb cu costuri ZERO pentru dvs.

Stim cat de greu este sa va continuati activitatea zilnica fara masina 🙂
Pentru perioada reparatiei, Lasting Service va pune la dispozitie masina la schimb, fara a fi nevoiti sa achitati niciun cost pentru perioada de utilizare a acesteia.
Practic, in momentul in care lasati masina in service in vederea reparatiei, o alta masina va asteapta sa o folositi, fara niciun cost pentru dvs., pentru a nu va fi afectata activitatea zilnica.

Conform legislatiei in vigoare, autoturismul avariat se poate repara in orice unitate autorizata RAR aleasa de catre pagubitul RCA. Asiguratorul RCA nu poate impune service-ul in care sa va fie efectuata reparatia. Acest drept fundamental al consumatorului este precizat in legea RCA.

Conform art. 6 alin 8) din Legea nr. 132/2017 va puteti adresa pentru efectuarea reparaţiei oricărei unități reparatoare de automobile care functioneaza in conditiile legii fără nicio restricţie sau constrângere din partea asigurătorului RCA sau a unităţii reparatoare auto, care ar putea să va influenţeze opţiunea.

Acte necesare deschidere dosar Groupama

Accident cu doua autovehicule si fara vatamari corporale, RCA Groupama

 • procesul verbal de constatare amiabila; acesta trebuie completat cu atentie de catre ambele parti. Daca aveti dubii cu privire la modul in care acesta trebuie completat, nu va faceti griji, veniti direct la service si veti fi asistati de personal calificat in vederea completarii corecte a tuturor rubricilor din formular;
 • seria si tichetul RCA (sau Cartea Verde, in cazul in care celalalt autovehicul este inmatriculat in strainatate);
 • certificatul de inmatriculare al autovehiculului;
 • cartea de identitate a proprietarului /delegatului;
 • fotocopia permisului de conducere al soferului implicat;
 • procura notariala, daca vehiculul apartine altei persoane fizice decat proprietarul;
 • delegatie, daca vehiculul apartine unei persoane juridice (firma / societate de leasing).

Daca in accident au fost implicate mai mult de doua autovehicule sau au rezultat vatamari corporale – RCA Groupama

 • procesul verbal si autorizatia de reparatie eliberate de catre Politie; In acest caz, nu se poate efectua constatarea amiabila intre parti;
 • seria si tichetul RCA (sau Cartea Verde, in cazul in care celalalt autovehicul este inmatriculat in strainatate)
 • certificatul de inmatriculare al autovehiculului
 • cartea de identitate a proprietarului /delegatului;
 • fotocopia permisului de conducere al soferului implicat
 • procura notariala, daca vehiculul apartine altei persoane fizice decat proprietarul
 • delegatie, daca vehiculul apartine unei persoane juridice (firma / societate de leasing).

* Actele necesare mentionate reprezinta minimum necesar pentru deschiderea dosarului de dauna; inspectorii de dauna Groupama pot solicita si documente suplimentare.

 

© Copyright 2018 Administrat de GODAM.RO